Publiken översköljd av humor

Ronneby Artikeln publicerades

Ronneby folkteater har i årets nyårsrevy Högvatten fått till en fin mix av tal- och sångnummer kryddade med både humor och allvar.

Revygänget har i vanlig ordning plockat in en rad olika händelser och samhällsfenomen till teaterscenen. En viss välbekant älg på Brunnsbadet finns med i ett fartfyllt nummer där Ugglas Varning på stan gjorts om till Varning på spát. Kommunalrådets polisanmälan av det egna kommunala bolaget får också ett eget nummer.

Revygänget lyckas bra med att kombinera humor och träffande samhällskritik. Här kläs nättrollen av och man håller upp en skrattspegel framför rädslor och förutfattade meningar om invandrare.

Genomgående för årets revy är ett bra tempo där sketcherna byts av i snabb takt. Musikaliskt och sångmässigt är revyn i flera stycken, för att travestera föreställningsnamnet, ett högvattenmärke. Musiken bidrar också till föreställningens tempo genom att på ett naturligt sätt binda samman de olika numren.

Att döma av premiärpubliken går årets revy hem i bänkraderna och det hördes många skratt och applåder under premiärkvällen. För den som vill se revyn finns flera chanser. Den spelas fredagar och lördagar januari ut.