Rebeckalogen skänker 21 000 till Majblomman

Ronneby Artikeln publicerades
Övermästare Lena Kallberg-Larsson, till höger, överlämnar den symboliska checken till Majblommekommitténs ordförande Agneta Carlander.
Foto: Privat
Övermästare Lena Kallberg-Larsson, till höger, överlämnar den symboliska checken till Majblommekommitténs ordförande Agneta Carlander.

Majblommekommittén har fått 21 348 kronor i gåva av Rebeckalogen i Ronneby.

Pengarna ska gå till barn som lever i ekonomisk utsatthet.

Rebeckalogen 111 Sankta Clara delar varje år ut pengar till någon lokal verksamhet som stödjer människor i utsatta situationer – inte minst barnen.

Under 2018 har logen på olika vis samlat in totalt 21 348 kronor bland sina medlemmar. Pengar som i år går till Majblommans arbete för barn i ekonomisk utsatthet.

Vid logemötet den 14 mars överlämnade övermästare Lena Kallberg-Larsson en check till Majblommekommitténs ordförande Agneta Carlander.

Motiveringen lyder: ”Majblommans arbete gör det möjligt att dela ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan röra sig om ett par fotbollsskor, en jacka, avgiften till en fritidsaktivitet eller en lägervistelse”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.