Restaurang får kritik efter misstänkt matförgiftning
Det var i början av januari som miljö- och hälsoskyddsenheten gjorde en oanmäld kontroll på restaurangen efter klagomål från gäst som blivit plötsligt sjuk i kräkningar och diarréer.
Vid kontrollen upptäcktes att delar av lokalen är slitna och i stort behov av renovering. Skåpsdörrarna vid diskbänken var så vattenskadade att de omöjligt kan hållas rena. Enligt kontrollanten måste dessa plockas bort.
Restaurangens skärbrädor konstaterades så smutsiga och slitna att de måste bytas ut och på golvet förvaras bland annat kyckling och grönsaker i plastlådor. Man fann även gamla plastlådor med rester av rå kyckling.
Värmeriet, där kebabkött varmhålls, höll endast 54 grader när det måste hålla minst 60 grader.
Överlag anser miljö- och hälsoskyddsenheten att restaurangen behöver storstädas och rengöras. Dessutom saknar personaltoaletten tvål.
Enligt kontrollrapporten är det svårt att avgöra om den eventuella matförgiftningen orsakats av restaurangen i fråga då inga livsmedel från den aktuella tidpunkten var sparade.
En uppföljande kontroll kommer att göras och tills dess ska företaget ha tagit fram en plan för hur och när de slitna delarna i lokalen ska renoveras.