Riktade luftpistol mot andra – åtalas för vapenbrott

Ronneby
Foto: Polisen

Den 17-årige pojken ska ha riktat ett pistolliknande föremål mot andra personer.

Nu kommer åtalet för vapenbrott.

Sydöstran berättade om händelsen i somras. Polis kallades till en busshållplats vid Blasius Königsgatan i Ronneby, där en ung person setts bära ett vapen.

Mannen ska också ha riktat det pistolliknande föremålet mot andra personer. Pojken omhändertogs och skjutsades hem till sina vårdnadshavare. Plastpistolen togs i beslag.

Nu väcker åklagare åtal mot 17-åringen för ringa vapenbrott. Den unge mannen har i förhör med polis vidgått de faktiska omständigheterna, men nekar till brott.

Vapnet, en så kallad soft air gun – en slags luftpistol – har analyserats av Nationellt forensiskt centrum. Det kriminaltekniska labbet har konstaterat att det handlar om ett tillståndspliktigt vapen

Inom kort blir det rättegång. 17-åringen riskerar ett bötesstraff.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.