Ronnebytjej öppnar webbutik

RONNEBY Artikeln publicerades
I nystartade webbutiken M Art Story säljs handgjorda smycken i silver och kristall. Modellen Hanna Marcolin (bilden) visar smycket Circuit.
Foto:Emilia Marcolin
I nystartade webbutiken M Art Story säljs handgjorda smycken i silver och kristall. Modellen Hanna Marcolin (bilden) visar smycket Circuit.

Nu kan man enkelt klicka hem exklusiva handgjorda smycken från Kuggeboda.

I veckan startade Ronnebytjejen Emilia Marcolin nya webbutiken M Art Story.

– Det är häftigt för att det är så unikt. Det finns inget liknande på internet, säger Emilia Marcolin till Sydöstran.

Hon är uppvuxen i Kuggeboda skärgård som yngsta dottern till konstnärerna och designerna Luigi och Pia Marcolin. Emilia Marcolin har valt att gå i sina föräldrars fotspår när det gäller skapandet och har under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat med försäljning inom detaljhandeln.

Att det skulle mynna ut i en webbutik, där hon säljer sina föräldrars produkter, har varit självklart under en lång tid.

– Jag tjatade på dem i många år att de själva ska börja sälja på nätet men det blev aldrig av. Så tanken på webbutik har funnits länge.

Att det blev av just nu beror på att hon varit arbetslös under en tid. Så hon tog chansen och uppfyllde sin dröm.

– Jag har drivit ett café i Listerby tidigare och då hade jag mycket stöd hemifrån. Det jag nu ger mig in på är något helt nytt eftersom jag är ensam. Men det är väldigt spännande.

Emilia Marcolin beskriver M Art Story som en unik webbshop. Samtliga produkter är exklusiva och säljs bara i ett exemplar på webben.

– Jag tycker att det är så häftigt med tanke på min pappas bakgrund. Han kom till Ronneby på 60-talet från den italienska "glasön" Murano. Mötet mellan pappas glasdesign och mammas silversmide är unikt och jag vill att folk ska få ta del av det.

Trots att webbutiken bara varit öppen i några fåtal dagar menar Emilia Marcolin att responsen varit över förväntan.

– Jag är helt överväldigad och har fått många fina lyckönskningar. Det har varit många besökare på hemsidan och flera beställningar, vilket jag inte väntade mig så tidigt.

Och visionen med M Art Story är glasklar:

– Jag vill att det ska vara en butik där du som kund kan vara säker på att hitta något alldeles speciellt, oavsett stil eller ålder.

FAKTA

Emilia Marcolin

Ålder: 27 år

Bor: Lund, men är uppvuxen i Kuggeboda utanför Ronneby

Familj: Pojkvän

Utbildning: Tvåårig sång- och artistutbildning i Stockholm

Gör: Egenföretagare som nyss lanserat webbutik. Har även lite uppdrag som sångerska

Visa mer...