Second hand-företag i konkurs

Hallabro Artikeln publicerades
Företaget bakom second hand-butikerna Resolt har försatts i konkurs på egen begäran.
Företaget bakom second hand-butikerna Resolt har försatts i konkurs på egen begäran.

Solt Sverige AB har försatts i konkurs på egen begäran.

Företaget har bland annat drivit second hand-butiken Resolt i Hallabro.

Resolt har gjort sig känt för att driva Blekinges största, sett till ytan, second hand-loppis i Hallabro. För två år sedan öppnade företaget sin första butik i gamla möbelaffären i Hallabro.

Så sent som förra året öppnades ytterligare en butik i Karlskrona – men den stängde efter knappt ett år på Saltö. Butik har även funnits i Holmsjö och Nättraby.

Men nu har företaget Solt Sverige AB alltså försatts i konkurs på egen begäran. Konkursen inleddes under förra veckan.

Företagets affärsidé har varit att köpa in begagnade prylar från hela Sydsverige samtidigt som de i gengäld erbjudit olika hushållsnära tjänster, som exempelvis trädgårdstjänst, städning eller flytthjälp. De har även sålt och tillverkat eget toapapper av återvunna tidningar.

Som mest har företaget haft 25 anställda.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.