Skrev poesi – döms för hot

Ronneby Artikeln publicerades

Mannen tog några öl och skrev en dikt till den kvinnliga tjänstemannen.

Hennes manliga kollega vill han dock ”spöa skiten” ur. Nu döms mannen för olaga hot.

Händelsen skedde under fjolåret i samband med att två tjänstemän från länsstyrelsen gjorde en uppföljningskontroll, på en fastighet i Ronneby kommun.

Tjänstemännen arbetade med ett djurskyddsärende och mötet med djurägaren, en man i 40-årsåldern, ska ha gått lugnt till. Samtalet fördes i en trevlig ton, konstaterade de båda tjänstemännen.

Någon vecka senare var det dock andra tongångar från djurägaren. Han uttalade i ett mejl skickat till den kvinnliga tjänstemannen hot mot hennes manliga kollega.

Djurägaren säger i förhör att han mycket riktigt skickade ett mejl till kvinnan. Han ansåg också att mötet hade varit trevligt och han ska ha fått ”mycket god kontakt” med henne.

Mannen uppger att han försökte förmedla sina känslor till kvinnan med dikt och poesi. Samtidigt fick han en överväldigande känsla av att han ville ”spöa skiten” ur hennes kollega.

Mannen har berättat att han hade druckit några öl när han skrev e-postmeddelandet.

Den kvinnliga tjänstemannen informerade sin kollega om mejlet och en polisanmälan upprättades.

Tingsrätten konstaterar nu att åtalet om olaga hot är styrkt. Påföljden bestäms till 1 500 kronor i dagsböter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.