Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Smutsigt och dåligt utbildad personal

En restaurang i Ronneby har flera brister i sin livsmedelshantering.
Det konstaterar kommunens miljöinspektör efter tillsynsbesök som har genomförts i verksamheten.
Ronneby • Publicerad 13 november 2018
Bilden har inget samband med innehållet i artikeln.
Bilden har inget samband med innehållet i artikeln.Foto: Helen Edvall

”Rejält smutsigt” på utsatta ställen i lokalen. Mikrovågsugnen är mycket smutsig både in- och utvändigt.

Personaltoaletten saknar engångshanddukar och de anställda är dåligt utbildade i vilka temperaturer och tider som gäller i nedkylningsprocessen av mat.

Annons

Det skriver kommunens miljöinspektör i sina kontrollrapporter som har upprättats efter två besök på restaurangen.

I kontrollrapporten berättas vilka avvikelser som konstaterats enligt livsmedelslagen.

Restaurangägaren får nu en viss tid på sig att åtgärda bristerna. Enligt kontrollrapporten behöver vederbörande bland annat utbilda sin personal samt åtgärda brister i städning och livsmedelshantering.

Åtgärdas inte bristerna kan verksamheten beläggas med ett föreläggande. I ett senare skede kan det bli aktuellt med verksamhetsförbud.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons