Stolta företag visar upp sig på mässa

Ronneby Artikeln publicerades
Projektledare Sten Lilja hoppas att näringslivsmässan ska bli minst lika välbesökt som fjolårets.
Foto: Johan Hultgren
Projektledare Sten Lilja hoppas att näringslivsmässan ska bli minst lika välbesökt som fjolårets.

Att flytta mässan till en söndag visade sig vara ett lyckokast. Om succén återupprepas förväntas flera tusen personer besöka Ronneby NU till helgen.

Näringslivsmässan har gått från att vara företagsinriktad enligt business-to-business till att fokusera allt mer på konsumenten. När Ronneby Nu slår upp portarna på Blekinge Convention Center på söndag är det med ett utbud som ska passa hela familjen.

Av de 75-talet utställare som hittills anmält sig ställer några ut för första gången på mässan.

– Det finns förutsättningar. Kommer man som besökare möts man av bra stämning med allt från modevisning och smakprover till olika aktiviteter i montrarna och räddningstjänsten som visar upp sina fordon, säger projektledare Sten Lilja.

Precis som i fjol hålls mässan en söndag. Att mässan flyttades från en lördag berodde dels på att handlarna i stan skulle kunna delta. Men även för att nå besökare som rör sig i parken i samband med loppmarknaden. Ett lyckokast visade det sig – flera tusen personer klev in på BCC.

– Det är svårt att uppskatta hur många som kom så i år samarbetar vi med elever från Knut Hahn som bland annat ska sitta och pricka besökarna.

Att Ronneby präglas av ett allt mer positivt företagsklimat med stolta entreprenörer är något som kommer att genomsyra mässan. Och precis som förra året kommer flera företag att finnas på plats för att hitta nya medarbetare.

– Mässan är en bra sätt både för företagare att föra samtal med varandra men även att visa upp sin verksamhet för konsumenterna. På sikt kan man kanske hitta sin framtida arbetsgivare här, säger Sten Lilja.