Stor jobbsatsning på näringslivsmässa

RONNEBY Artikeln publicerades
Vad sägs om att speed-dejta din nästa arbetsgivare eller kollega? Det går att göra på årets Ronneby NU-mässa den 24 september.
Foto:Mattias Mattisson
Vad sägs om att speed-dejta din nästa arbetsgivare eller kollega? Det går att göra på årets Ronneby NU-mässa den 24 september.

Näringslivsmässan Ronneby Nu gör en omstart och satsar på flera nya aktiviteter. Utöver byte av veckodag ska mässan bli tydligare - och stort fokus ligger på rekrytering.

Årets Ronneby NU-mässa bjuder på flera nyheter.

För att bättre nå ut till den stora mängd människor som rör sig i Brunnsparken, i samband med loppmarknaden, har mässan bytt dag från lördag till söndag.

– Sedan är det ju en del företag som sysslar med handel som har bättre möjlighet att delta om mässan ligger på en söndag, säger mässans projektledare Sten Lilja.

En annan nyhet är att mässhallen kommer att delas in i tydligare verksamhetsområden. Företagsmontrarna kommer att placeras efter verksamhetsgrenar så som leva och bo, hälsa och motion, mode och skönhet, teknik och IT, mat och smak samt besök och turism.

– Det som är extra roligt är Arbetsplatstorget där ett antal av utställarna också söker folk till sina företag. Det är helt nytt och inget vi har haft tidigare.

– Så den som funderar på att byta jobb har all anledning att gå till mässan, säger Sten Lilja.

I år är Ronneby kommun en av de största utställarna på mässan. Till sitt förfogande har kommunen hela den gamla bowlinghallen på totalt 370 kvadratmeter.

Under rubriken #StoltÖverRonneby bjuds det på både inspirationsföreläsningar, tävlingar och prova-på-aktiviteter. Bland annat kan besökarna bygga insektshotell, ta 3D-selfies samt prova på e-sport och vattenskärning.

Även under Ronneby kommuns parasoll kommer rekrytering att lyftas fram.

– Vi kommer erbjuda besökarna att vara med på speed-dejting med några av våra kommunanställda. Då har man fyra minuter på sig att berätta om sig själv och sin verksamhet, säger kommunikationsstrateg Heike Rosenquist.

Dessutom kommer kommunen att visa upp olika projekt så som Framtidens skolor och det nya bostadsområdet Kilen.

– Förhoppningen när man besökt oss är att man ska känna "ja, just det. Jag är stolt över Ronneby". Vi vill visa vilka saker vi har i kommunen så att alla har lite lättare att bli ambassadörer för Ronneby, säger Heike Rosenquist.

FAKTA

Ronneby NU

Ronneby NU är näringslivsmässan där lokala företag och organisationer visar upp sig.

Mässan är en möjlighet för alla företag i Ronneby kommun att synas, knyta kontakter - både med varandra och besökare - som skapar nya samarbeten och affärer.

Näringslivsmässan genomförs söndagen den 24 september på Blekinge Convention Center mellan klockan 10-15.

Runt 70 utställare förväntas på mässan.

Visa mer...