Stort intresse för landsbygdsmässa

Eringsboda Artikeln publicerades
Foto:Maths Olsson

Träskulpturer, entreprenadmaskiner och badtunnor i plast. Det var trångt på Eringsboda brunn när föreningen Blomstrande bygden bjöd in till landsbygdsmässa.

Ryktet om landsbygdens död verkar vara överdrivet. Åtminstone i de norra delarna av kommunen.

För när föreningen Blomstrande bygden bjöd in till landsbygdsmässa på Eringsboda Brunn fanns ett åttiotal företag från orter som Backaryd, Belganet, Eringsboda, Hallabro, Tjurkhult och Öljehult på plats för att visa upp allt från träskulpturer till entreprenadmaskiner och badtunnor i plast.

– Var tredje person som bor i de norra delarna av kommunen är företagare. Om man som jag brinner för företagsamhet är det en fantastisk siffra, säger Blomstrande bygdens ordförande Sven Strandberg.

Han har arbetat med landsbygdsmässan sedan i vintras.

Målet var att locka tusen personer till Eringsboda brunn. Och mycket talar för att Sven Sandberg har lyckats. För redan tidigt på förmiddagen var det kö till den anrika folkparken.

En av de som var på plats tidigt var kommunens landsbygdsutvecklare Ebon Kaisajuntti. Och hon var imponerad av föreningen Blomstrande bygdens arbete.

– Det finns en härlig företagsanda här uppe. Det här är en fantastisk möjlighet för företagarna att nätverka och diskutera samarbeten och synergieffekter, säger hon.

För Sven Strandberg börjar nu arbetet med att göra landsbygdsmässan till en tradition.

– Vi i Blomstrande bygden ska göra allt vi kan för att det här ska bli ett återkommande arrangemang, säger han.