Studieförbundet vill stötta Lucia

Ronneby Artikeln publicerades

Efter att Ronneby simsällskap, som stöttat Ronnebys Lucia under många år, valt att lämna arrangemanget kan nu i stället Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge ta över ansvaret.

SV Blekinge har ansökt om 40 000 kronor i bidrag för att kunna hjälpa Ronnebys Lucia 2019. I ansökan står att syftet är att behålla en mångårig tradition levande.

Underlaget på 40 000 kronor ska bland annat gå till att hjälpa luciorna med bokningar, lokal och viss administration. ”Men skulle i framtiden önska att det fanns 50 000 kronor som ett årligt underlag till luciorna för att kunna driva detta”, står det i ansökan.

Studieförbundet har blivit tillfrågade av Ronneby kommun om de vill ta över arrangemanget efter RSS.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.