Svartlistad sajt säljer biljetter till Gyllene Tider

Ronneby Artikeln publicerades
Gyllene Tider är ute på sin avskedsturné.
Foto: Jonas Lindstedt/TT
Gyllene Tider är ute på sin avskedsturné.

Google stänger av biljettåterförsäljaren Viagogo, som just nu kränger biljetter till Gyllene Tiders konsert i Ronneby.

Från och med i onsdags är biljettsajten avstängd från Google-sök i hela världen, uppger Aftonbladet. Orsaken är att Viagogo anses bryta mot Googles policy för annonsering.

Den hårt kritiserade återförsäljaren säljer andrahandsbiljetter till Gyllene Tiders konsert i Ronneby, där man erbjuder entrébiljetter i alla möjliga prisklasser. Viagogo beskriver sig som världens största andrahandsförsäljare av biljetter och finns med på Konsumentverkets varningslista.

Så sent som i förra veckan nekades en köpare inträde till bandets konsert i Skövde, enligt Aftonbladet. Han hade köpt biljetter för 2 222 kronor på sajten.

– Entrévärden sa att det var barnbiljetter och att de inte gäller, säger han till Aftonbladet.

Ett trettiotal personer uppges ha lurats på biljetter för flera tusen kronor till Gyllene Tiders avskedsturné, skriver Expressen.

Arrangören Live Nation, som inte har gått att nå för en kommentar, säljer biljetter via Ticketmaster.

Sydöstran uppmärksammade problemet med ”fulsajter” tidigare i år.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.