Flera misstänkta brott efter tillsyn

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Jens Svensson

Polisen, tullen och Skatteverket genomförde under onsdagen en gemensam myndighetskontroll riktad mot flera företag i Ronneby.

Bland annat kontrollerades företagens kassasystem och sortiment. Flera polisanmälningar har upprättats.

Myndighetskontrollen inleddes på onsdagsförmiddagen, då företrädare för bland annat polisen, Tullverket, Skatteverket och Ronneby kommun, knackade på hos företag på totalt sex olika adresser i Ronneby.

– Generellt kan man säga att företagen har bra koll på sin ekonomi samt sortiment. Men vi har upprättat en handfull anmälningar om misstänkta brott som upptäcktes i samband med tillsynen, säger polisinspektör Anna Johansson, som ledde insatsen.

Bland de brottsrubriceringar som har anmälts finns bland annat brott mot lagen om punktskattepliktiga varor – alltså gods som har förts in i Sverige från utlandet och inte får säljas utan tillstånd.

– Vi har också anträffat personer som saknar arbetstillstånd, säger Johansson.

Under onsdagen genomfördes arbetsplatskontroller och tobakstillsyn. Personal från Skatteverket gick igenom kassasystem och personalliggare. Flera utredningar kommer nu att drivas parallellt av polisen och tullen.

– Ronneby kommun har också vidtagit vissa åtgärder. Det är bra att flera myndigheter kan samverka, det ger oss slagkraft i det trygghetshöjande arbetet i Ronneby, säger Anna Johansson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.