Tre gripna för mordförsök på 83-åring

Kallinge Artikeln publicerades
Polisens tekniker på plats i huset där det misstänkta mordförsöket ska ha hänt.
Foto: Peo Möller
Polisens tekniker på plats i huset där det misstänkta mordförsöket ska ha hänt.

Tre personer har gripits och anhållits misstänkta för den brutala misshandel som en 83-årig man i Kallinge utsattes för under natten till fredag. En person är fortfarande på fri fot, anhållen i sin frånvaro.

Det var vid 11-tiden på fredagen som anhöriga hittade den svårt skadade 83-åringen i sin bostad i Kallinge. Polis kallades till platsen och mannen fördes till sjukhus.

– Han hade ganska svåra skador och man misstänker att han har utsatts för ett våldsbrott under natten, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral till Sydöstran.

Under fredagen genomfördes en kriminalteknisk undersökning i bostaden, och samma eftermiddag grep polisen tre män som senare anhållits av jouråklagare. De är misstänkta för försök till mord och grovt rån. Ytterligare en man är på fri fot och eftersöks av polisen.

– Vi kan inte säga så mycket om de misstänkta i nuläget. Vi vill få in alla fyra innan vi går ut med någon mer information, säger Calle Persson, presstalesperson på polisregion syd.

Under lördagsförmiddagen var den 83-årige mannen i så pass bra skick att han kunde förhöras av polis. Även förhör med de misstänkta har genomförts, och fler kommer att göras under dagen.

Anhöriga till mannen har på sociala medier efterlyst uppgifter från alla som kan känna till händelsen. I ett inlägg som delats tiotusentals gånger uppger de att mannen torterats i flera timmar, och att gärningsmännen ville att han skulle berätta var han har sina pengar. Calle Persson vill dock inte kommentera dessa uppgifter, eller avslöja vad som framkommit i förhören.

– Men mannens skador, kombinerat med de uppgifter vi har fått om hur det ska ha gått till, gör att vi misstänker att det rör sig om ett mordförsök samt grovt rån.

Under fredagen genomfördes en teknisk undersökning i huset. Den kompletterades med ytterligare undersökningar under lördagen. Det är fortfarande avspärrat på platsen.
Foto: Sofia Månsdotter
Under fredagen genomfördes en teknisk undersökning i huset. Den kompletterades med ytterligare undersökningar under lördagen. Det är fortfarande avspärrat på platsen.
Foto: Sofia Månsdotter
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.