Två anhållna för utpressningsförsök

Bräkne-Hoby Artikeln publicerades
En man och kvinna hotades och krävdes på pengar i sitt hem.
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran
En man och kvinna hotades och krävdes på pengar i sitt hem.

En man och en kvinna blev under söndagen utsatta för utpressning i sitt hem i Bräkne-Hoby. Två män ska ha hotat dem med ett pistolliknande föremål och krävt dem på pengar. Männen greps senare under söndagen misstänkta för försök till utpressning.

Det var vid lunchtid på söndagen som två män knackade på hemma hos mannen och kvinnan.

När paret öppnade dörren ska männen ha hotat dem med ett pistolliknande föremål samt krävt att de ska ge dem pengar som de påstod att paret var skyldiga dem.

Mannen lyckades få igen dörren så gärningsmännen tog sig aldrig in i bostaden utan lämnade istället platsen och paret kunde ringa och larma polis.

Paret ska ha känt igen den en av de misstänkta gärningsmännen och när polis ankom till bostaden kunde de namnge honom. Senare under eftermiddagen grep polisen två män i trettio- respektive femtioårsåldern.

Männen anhölls under söndagen och är misstänkta för olaga hot och försök till utpressning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.