Tvist om katt avgjord av domstol

Ronneby Artikeln publicerades
Katten på bilden har inget samband med innehållet i artikeln.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Katten på bilden har inget samband med innehållet i artikeln.

Paret separerade och hamnade i tvist om en katt.

Nu har tingsrätten fastställt en förlikning mellan parterna.

Separationen skedde härom året och kvinnan lämnade då kvar sin katt hemma hos ex-sambon. Mannen i Ronneby uppger att det inte fanns någon dokumentation som reglerade att han skulle ta hand om katten.

Han ska utan framgång ha försökt lämna tillbaka husdjuret till kvinnan. Efter cirka ett år ansåg mannen att katten nu var hans och krävde samtidigt ersättning av kvinnan för den tid som han gett djuret mat och husrum.

Mannen krävde totalt 33 800 kronor för det dryga år som han hade katten hos sig innan han tog över ägarskapet. Kvinnan bestred kravet och nu har tingsrätten avgjort tvisten och fastställt ett förlikningsavtal.

Enligt avtalet ska kvinnan betala totalt 12 000 kronor till mannen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.