Utökat lokalt fokus på Brunnen

Ronneby Artikeln publicerades
Andreas Petersson är senaste namnet på Ronneby Brunn. Han har mångårig erfarenhet från krog- och säljbranschen och har faktiskt en gång i tiden arbetat som ordningsvakt på just Brunnen.
Foto: Jens Svensson
Andreas Petersson är senaste namnet på Ronneby Brunn. Han har mångårig erfarenhet från krog- och säljbranschen och har faktiskt en gång i tiden arbetat som ordningsvakt på just Brunnen.

En gång i tiden stod han i dörren som ordningsvakt. Därefter följde jobb i krogbranschen i Australien, Sydostasien – och Ronneby.

Nu träder Andreas Petersson in i Brunnshotellets säljteam – med fokus på den lokala marknaden.

– Som Ronnebygrabb känns det självklart väldigt roligt att få jobba här på Brunnen. Och med lokalt fokus, då menar jag kanske en radie på tio mil från Ronneby.

– Vi ska bli hela Blekinges angelägenhet, säger Andreas Petersson.

Han kommer närmast från jobbet som säljare på Sharp, där han har varit verksam över hela sydostregionen. Den första kopplingen till Ronneby Brunn fick han i 20-årsåldern, när han arbetade som ordningsvakt på nattklubben.

På meritlistan finns också en utlandsvistelse på 18 år.

– Först blev det fem år som kock på hotell Sheraton i Sydney. Därefter hamnade jag i Thailand där jag drev restauranger och tog hand om större svenska resebolags gäster, säger Peterson.

Foto: Jens Svensson

Fakta

Andreas Petersson

Ålder: 45 år.

Bor: Villa i Hulta.

Familj: Hustru och tre barn.

Fritidsintressen: Ishockey.

Visa mer...

Återkomsten till Sverige och Ronneby skedde 2011, då han var med att starta nattklubben Puls i Ronneby.

– Andreas erfarenheter från restaurang och sälj passar vår verksamhet perfekt. Han har det som krävs för att snabbt komma in i vårt tänkt, säger Brunnshotellets vice vd Marcus Thell.

Petersson kommer att jobba med konferenssegmentet upp till 150 deltagare. Men han ska också koppla på Ronnebyborna till Brunnshotellets utbud.

– Vi ska bli bättre där. Min förhoppning är att vi även lokalt ska locka fler besökare till våra evenemang, säger han.

Just nu knåpas på ett nöjesprogram för 2019, som kommer att presenteras efter årsskiftet.

– Vi har några riktigt bra grejer på gång. Men vi återkomma när allt är klart, säger Andreas Petersson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.