Väktare hotad med järnrör

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Mattias Mattisson

En man anhölls under lördagskvällen efter att ha svingat ett järnrör mot väktare.

Sent i lördagskväll anhölls en man efter att han gått till attack mot en väktare i bostadsområdet Älgbacken i Ronneby. Mannen ska ha blivit aggressiv och enligt polisen försökt slå till väktaren med ett järnrör, men missade.

Enligt polisen ska mannen ha blivit överraskad av väktaren i ett område där han inte fick vistas. Han har tidigare blivit avvisad från samma plats.

Mannen har ett flertal gånger sökt sig till en trappuppgång i bostadsområdet, där han brukar övernatta. Tidigare har flera boende klagat över att de känner sig otrygga där när mannen tar sig in.

Mannen anhölls under helgen misstänkt för försök till våld mot tjänsteman. Polisens utredning fortsätter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.