"Varför skapar vi rum där huvudpersonen är en tv?"

Blekinge Artikeln publicerades
Designern Dagmar Nordberg håller inredningskurser i bland annat ”Färg och form i rummet” samt ”Gör din egen moodbord” under våren.
Foto: Gunnel Persson
Designern Dagmar Nordberg håller inredningskurser i bland annat ”Färg och form i rummet” samt ”Gör din egen moodbord” under våren.

Designern och inredningsarkitekten Dagmar Nordbergs arbete sträcker sig från Milano och Paris till formgivningen av utställningen i ubåtshallen på Marinmuseum. Under våren ska hon göra medvetna inredare av Blekingeborna.

Berätta om kurserna du ska leda för Studieförbunden Vuxenskolan?

– Det är fem olika kurser som handlar om allt från hur man lär sig hantera linoljefärg till hur man ska tänka kring belysningen i ett rum. Det blir också en kurs i hur man kombinerar gammalt med nytt, en om hur man gör sin egen moodboard samt hur man hittar rätt på auktionssajter.

– Det handlar alltså inte bara om hur man draperar en kudde utan vi går mer på djupet hur vi tänker kring inredning. Jag menar, varför skapar vi rum där huvudpersonen är en tv?

Varför behövs den här typen av kurser?

– Man ska inte bara falla vind för våg för marknadskrafterna utan vi behöver öka vår medvetenhet och kunskap om hållbar inredning. Tanken med kurserna är att väcka lust och fördjupa deltagarnas kreativitet. För det handlar inte om köpande, det handlar om skapande.

Vem riktar kurserna sig till?

– Till människor som vill använda sin kreativitet och skaparlusta. Den som vill hitta sin egen personliga stil och skapa sin egen byggda närmiljö utifrån egna önskemål och behov. Sedan kryddar vi det med möbelhistoria.

Kurserna med Dagmar Nordberg hålls i Ronneby, Bräkne-Hoby, Karlskrona och Karlshamn med start i början av mars.