Tiotusentals scouter väntas till Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades
Kung Carl Gustaf besöker i augusti 2011 det stora scoutmötet Jamboree i Rinkaby utanför Kristianstad.
Foto: BJÖRN LINDGREN /TT Nyhetsbyrån
Kung Carl Gustaf besöker i augusti 2011 det stora scoutmötet Jamboree i Rinkaby utanför Kristianstad.

Kristianstad var värld för det internationella lägret World Scout Jamboree 2011 då 40 000 scouter och 7 000 funktionärer kom. Nu blir kommunen åter värd sommaren 2021. Men nu gäller det ett nationellt läger med svenska scouter, med uppskattningsvis runt 10 000 deltagare.

Scouternas nästa nationella jamboree arrangeras i Kristianstad i Skåne sommaren 2021. Det berättade Scouternas generalsekreterare Petra Lindskog och Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson, på en presskonferens i dag.

En nationell jamboree är ett jätteläger som arrangeras vart fjärde år. Det samlar tiotusentals scouter från hela landet och gästas även av scouter från andra delar av världen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.