54-åring döms för grov misshandel och vapenbrott

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
En 54-årig man döms till fängelse i 2,5 år för ett tiotal olika brott.
Foto: Johan Hultgren
En 54-årig man döms till fängelse i 2,5 år för ett tiotal olika brott.

En 54-årig man döms av Blekinge tingsrätt till 2,5 års fängelse för bland annat grov misshandel, olaga frihetsberövande, vapenbrott, dopingbrott och övergrepp i rättssak.

Det var natten mot den 6 mars i år som mannen greps av polis. Brotten greps av polis och häktades senare. Brotten ska ha ägt rum under tiden i slutet av december i fjol och fram till i början av mars.

Mannen och kvinnan har tidigare haft en relation. Målsägande är en kvinna i 30-års åldern.

Totalt döms mannen för tio olika åtalspunkter. Mannen ska även betala skadestånd till två personer på sammanlagt 57 000 kronor.

54-åringen förekommer sedan tidigare under 25 avsnitt i belastningsregistret, varav 22 avsnitt under tiden mellan 1992 och 2010.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.