Altona blir asiatiskt mattempel

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Om en månad öppnar en Mongolian BarbeQue i Altonas gamla lokaler.
Foto:Gunnel Persson
Om en månad öppnar en Mongolian BarbeQue i Altonas gamla lokaler.

Restaurang Altona blir Mongolian BarbeQue.

Köpare är Thanh Nguyen Thi och Dinh Trung Tran som i dag driver en stor thairestaurang i Karlskrona.

– Vi kommer att om en månad öppna en Mongolian BarbeQue och Thairestaurang, säger Dinh Trung Tran.

Thanh Nguyen Thi och Dinh Trung Tran driver i dag Royal Thai som är en av Karlskronas största Thairestauranger. Royal Thai, som ägs av bolaget N-T Thai AB, som i fjol var etta på listan över de restauranger som går bäst i Blekinge.

Genom öppnandet av en ny Mongolian BarbeQue så blir den därmed fjärde restaurangen som sedan i maj i år öppnar i Sölvesborg. Förutom Shady Burgers och Burger King öppnade i juli en libanesisk restaurang i Rundellas gamla lokaler. Och nu får Sölvesborg alltså ännu en ny restaurang.

Efter drygt fyra år har Ulf Bergdahl och Malin Lavergren nu sålt restaurang Altona. Däremot säljer man inte bolaget.

Thanh Nguyen Thi och Dinh Trung Tran får med köpet en nyckelfärdig restaurang. Under de senaste åren har restaurangen drivits med lunchbuffé och nattklubbar några gånger i månaden.

Restaurangen har bland annat cirka 60 sittplatser, puben har cirka 20 sittplatser, discogolv på 120 kvadratmeter, kiosk, scen och uteservering.

Altona har under de senaste åren haft en rad ägare. För 15 år sedan gav man restaurangen en betydande ansiktslyftning och utökade med ytterligare en matsal och en ny bar och även en nattklubb. Två år senare utökade man verksamheten ytterligare och byggde en engelsk pub i de lokaler där klädesbutiken Bogart tidigare låg.

Ett år efter blev Altona även rekommenderad av White Restaurangguide som utser Sveriges främsta restauranger.