Bilpolerare anmäls – repade bil

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto: Thomas Johansson/TT

En fordonsägare som lämnat sin bil för polering fick tillbaka den, visserligen blank, men i stället nyrepad och fläckig efter att reporna fyllts i med bilfärg i fel kulör.

Bilägaren har nu anmält företaget i fråga till Allmänna reklamationsnämnden, något som uppmärksammats av nyhetsbyrån Siren.

I anmälan skriver kunden att hen är nöjd med själva poleringen då den utfördes bra, men hävdar att företaget däremot har gjort flera repor på bilen. Både dessa, och de repor som redan fanns, ska företaget ha fyllt i med en färg som inte alls överensstämmer med bilens färg. Bilägaren poängterar att hen enbart beställt polering och inte ifyllning av repor och vill nu att företaget ersätter hen för kostnaden att åtgärda felet, det vill säga en omlackering av bilen.

Det handlar om antingen en summa på 3 500 kronor, vilket motsvarar självrisken i det fall bilägarens försäkringsbolag godkänner att stå för kostnaden, eller 13 000 kronor vilket är den beräknade kostnaden för hela arbetet. Själva poleringen kostade kunden 1 000 kronor.