Bland drakar och tusenfotade tigrar

Sölvesborg Artikeln publicerades
8-åriga Antheea Barcan har lärt sig göra drakar genom att kolla på videor på sin iPad.
Foto: Henrik Smångs
8-åriga Antheea Barcan har lärt sig göra drakar genom att kolla på videor på sin iPad.

Sportlov i all ära – men en hel del vill ta det lugnt på ledigheten. Sölvesborgs bibliotek fick under måndagen besök av pysselsugna barn och föräldrar som gjorde alltifrån kaniner till tusenfotade tigrar av papper.

– Det är sportlov, men man vill ju variera lite, så vi skapar en mötesplats för många, unga som gamla, berättar Mimmi Nilsson från Slöjd i Blekinge, som håller i pysslandet på biblioteket.

Tidigare under måndagsförmiddagen var hon i Olofström, och på eftermiddagen var det Sölvesborgs tur att göra skuggfigurer av papper och sy ihop böcker med deras historier.

– Så nog blir man lite svettig, säger hon med kaffekoppen i högsta hugg.

Till biblioteket hade 8-åriga Antheea Barcan (som fyller nio om exakt 15 dagar) hittat från Valje. Hon håller upp en drake som hon gjort genom att räffla papper.

– Jag gillar inte ens drakar, men jag såg en video på Ipaden om hur man gjorde, så det fick bli en sån, berättar hon.

Vid ett bord har Familjen Eliasson bestående av Selma, 9 år, Alice, 7 år, Edith, 5 år, och pappa Daniel och och mamma Erika suttit och pysslat för brinnande livet i en timme. Resultatet har blivit en handfull kaniner, några möss – och en tusenfotad tiger.

Familjen Eliasson, från vänster: pappa Daniel, Edith, Alice, mamma Erika och Selma.
Foto: Henrik Smångs
Familjen Eliasson, från vänster: pappa Daniel, Edith, Alice, mamma Erika och Selma.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.