Camping med egen ö till salu

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Efter 14 år med samma ägare säljs nu Alholmens camping.
Foto: Jörgen Klinthage
Efter 14 år med samma ägare säljs nu Alholmens camping.

Är du sugen på att driva en camping. Nu är campingen på Alholmen till salu. I paketet ingår en badplats och en egen ö. Utgångspris är två miljoner kronor.

I paketet följer även en livsmedelsbutik, gatukök och en minigolfbanan. Makarna Jan-Åke och Annneli Söderdahl driver sedan närmare 14 år campingen Alholmen och även Strandängens camping i Bromölla, tillsammans med dottern Angelika och svärsonen Fredrik Smedberg. Båda campingarna ingår i bolaget Billinge Fritid AB.

Efter att E22:an stod färdig i december 2014 har kiosken och restaurangen enbart varit öppet under sommaren. Istället har familjen satsat på att utveckla campingdelen och göra den ännu mer familjeanpassad.

Billige Fritid AB omsatte vid senaste bokslutet 5,4 miljoner kronor och gjorde en vinst på 57 000 kronor. Omsättningen i Alholmen är enligt uppgift runt två miljoner kronor.

Det finns idag 55 uppställningsplatser för husvagn. Outnyttjad mark finns för cirka 30 ytterligare platser. Utöver detta finns mark tillgänglig vilken rymmer omkring 50 tältplatser. På campingen finns sju campingstugor för uthyrning.