Cancersjuke David skänker pengar till välgörenhet

Mjällby Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Gunnel Persson

Cancersjuka David Persson skänker 71 500 kronor till välgörande ändamål. Pengarna lämnas över på Skandinaviens största bil- och mc-mässa.

– Det hade känts helt fel att sätta sprätt på dem själv, säger han.

Cancersjuka David Perssons största dröm är att få köra rallyt Gumball 3 000 som i år går mellan Estlands huvudstad Riga och den grekiska staden Mykonos.

Genom att sälja egentillverkade armband med texten "Cancer tour" lyckades han samla in 71 500 kronor till startavgiften.

Men eftersom en privatperson, som David valt att kalla ”Mister X”, bestämt sig för att stå för alla kostnader i samband med rallyt har de insamlade pengarna inte kommit till användning.

Och nu skänker David dem till välgörande ändamål. Överlämningen sker inför publik på Skandinaviens största bil- och mc-mässa Bilsport Performance and Custom Show.

– Det hade känts helt fel att sätta sprätt på dem själv. Pengarna har ju skänkts till välgörenhet och därför väljer jag att ge dem till barncancerfonden, säger han.

På bil- och mc-mässan som hålls på Elmia i Jönköping under påskhelgen kommer David också att premiärvisa sin Porsche som under året fått en större skärmbredd, nya fälgar och en pärlemovit lack.

Men trots att han lagt ner både mycket tid och pengar på sin bil är det inte säkert att det är den David kommer att köra rallyt i.

Tack vare stödet från "Misterr X" har David Persson nämligen möjlighet att välja i stort sett vilken bil han vill. Och nu har han siktat in sig på en Ferrari.

– Jag bestämde mig för att göra det här när jag fick min cancerdiagnos. I början kändes det fortfarande som en dröm men nu börjar jag förstå att det verkligen kommer att hända, säger han.

David har tolv tumörer i huvudet och en modertumör i ryggen. Sedan fem år tillbaka behandlas han med cellgifter fem dagar per månad.

Läkarna har gett honom mycket små möjligheter att överleva behandlingen.