Dansk polis ska söka efter Lelle

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Lelle Hildebrand
Lelle Hildebrand

Den 19 och 20 juni går den danska polisen in med specialsökhundar i nya eftersök efter försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand.

Den 19 och 20 juni kommer dansk polis med specialsökhundar att arbeta i trakten Brunstorp, Kaffatorp och Arkelstorp. Hundarna är specialutbildade för att söka under mark. Det är polisens kalla fall-grupp i region syd som leder ärendet.

Den svenska försvarsmakten ska med arméns sökpluton under en period i sommar biträda polisen i sökande. Sökplutonen är specialiserade på eftersök av en mängd föremål. Sökplutonen ska arbeta i ett område där terrängen är särskilt svår att ta sig igenom. Försvarsmakten ska arbeta i trakten Röetved i Kristianstad kommun.

 

Brottsrubriceringen är mord.

Det var 1999 som turnéledaren Lelle Hildebrand försvann från klubben Kartago i Sölvesborg. Tidigare i våras utlyste Lelles syskon en belöning på 350 000 kronor till den som kan lämna sådana uppgifter att fallet med brodern kan lösas.

– Nu hoppas vi att en belöning ska få personer som vet något att berätta det för polisen. 350 000 kronor är så pass mycket att det kan förändra en människas liv, sa brodern Guido Hildebrand till Sydöstran.