De bjuder in till välgörenhetsgala

Sölvesborg. Artikeln publicerades
Emma Magnusson och Måns Engdahl anordnar välgörenhetsgala på Furulundsskolan.
Foto: Karin Ferneborg
Emma Magnusson och Måns Engdahl anordnar välgörenhetsgala på Furulundsskolan.

På tisdag nästa vecka bjuder elever på Furulundsskolan in till en gala i kärlekens tecken. Pengarna ska gå till byn San Rafael i Filippinerna.

Furulundskolan har varje år ett ettårigt biståndsprojekt där de samlar in pengar till byn San Rafael i Filippinerna. I år är det Måns Engdahl och Emma Magnusson, båda 18 år, som ska besöka den lilla byn redan nästa vecka.

– Det ska bli jättespännande att resa till Filippinerna. Jag tror att man kommer att få nya perspektiv på livet, säger Måns.

På tisdag, klockan 18.30 den 13 februari, bjuder eleverna in till en gala i Furulundsskolans aula som ska gå i kärlekens tecken. Alla är välkomna på tisdagens gala.

– Under galan blir det musikuppträdanden, lotteri med vinster från lokala företag och fikaförsäljning, berättar Emma Magnusson.

Underhållningen står skolans musikprofil för och många av vinsterna är sponsrade av Furulundsskolans UF-företag.

– Det är roligt att så många vill vara med och bidra till byn. Pengarna kommer att gå till bland annat mat och utbildning för byns invånare, berättar Emma.

Bakom arrangemanget står Emma Magnusson i klass SA15B och Måns Engdahl och hans klass ES15. Projektets mål är bland annat att Furulundsskolans elever ska arbeta ihop pengar som används till att förbättra levnadsstandarden för invånarna i San Rafael. Hittills har över en halv miljon kronor samlats in och det har gått till att bland annat bygga elva hus i byn, utrusta byskolan och bekosta ungdomars utbildning.