Nytt bakslag för Altona

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Foto:Jörgen Klinthage

Förvaltningsrätten avslår restaurang Altonas yrkande om inhibition när det gäller kommunens beslut att dra in deras alkoholtillstånd. Det innebär att restaurangen inte längre får servera alkohol i väntan på att överklagandet av kommunens beslut avgörs.

– Beslutet betyder att man inte får servera alkohol i väntan på att överklagandet av kommunens beslut avgörs, säger alkoholhandläggare Anna Dahlqvist.

Det var i slutet av maj i år som kommunstyrelsen beslutade att dra in restaurangens alkoholtillstånd. Anledningen till att tillståndet nu dras in var uppgifter om tidigare obetalda skatter hos skatteverket och rapporter från polisen om olika händelser.

Inför beslutet föreslog alkoholhandläggaren att kommunstyrelsen ska återkalla serveringstillståndet för restaurangen. Detta mot bakgrund av restaurangen tidigare på kort tid fått en erinran och flera varningar.

Redan när ärendet var uppe hos politikerna i januari i år så ville alkoholhandläggaren dock gå ett steg längre och ansåg att serveringstillståndet skulle dras in helt. Nu blir det alltså så. Då ville politikerna ge restaurangen ytterligare en chans. Fem månader senare tvärvände man och valde att dra in tillståndet.

Fakta

Vad är Inhibition

Inhibition är inom juridiken ett beslut av en högre instans att inställa verkställighet av en dom eller ett beslut. Inhibitionen innebär inte att domen eller beslutet upphävs, enbart att verkställigheten har skjutits upp.

Visa mer...