Efter ny flaggpolicy - nu JO-anmäls kommunen

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto: Johan Hultgren

Reagerar på beslutet att inte hissa regnbågsflaggan från kommunhuset i Sölvesborg.

Efter att samstyret i Sölvesborg bestående av SD, M, KD och det lokala SoL-partiet beslutat att ändra kommunens flaggpolicy så att enbart den svenska fanan ska hissas från kommunhuset, har en medborgare reagerat starkt och anmält det inträffade till JO; Justitieombudsmannen.

Beslutet att inte längre flagga med regnbågsflaggan ”kränker och diskriminerar HBTQ-personer samt övriga som känner en anknytning till just regnbågsflaggan”, skriver anmälaren.

”Jag anser vidare att det beslut som Sölvesborg tagit med Sverigedemokraterna i spetsen, är ett brott mot vår grundlag som ger alla människor rätt att yttra sig”, skriver personen.

Anmälan till JO är ställd till Sölvesborgs kommun men även till politikerna Louise Erixon (SD), Kith Mårtensson (M), Robert Manea (KD) och Anders Jönsson (SoL)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.