Efter radiohiten- Erika släpper jullåt

Sölvesborg Artikeln publicerades
Erika Hansson på bilden som pryder framsidan till omslaget för julsingeln.
Foto:Johan Lindvall
Erika Hansson på bilden som pryder framsidan till omslaget för julsingeln.

I ett halvår låg Erika Hansson överst på radio P4 Blekinges topplista med låten Painkillers, vars musikvideo spelats in i Sölvesborg. Nu släpper hon sin första julsingel på sex år.

"Om vi bara bryr oss om" heter låten, som har fokus på julens budskap snarare än dess attribut såsom tomtar och paket.

– Det är många som sitter ensamma på julen och med låten vill jag uppmana folk att se sina medmänniskor. Att bjuda in till gemenskap och ta hand om varandra vinner båda parter på, säger Erika Hansson.

16 november finns singeln i fysisk upplaga och från den 21:e är den tillgänglig via olika strömningstjänster. Musiken är skriven av Jörgen Andersson med text av Lennart Dahlberg.

Tiden före jul brukar Erika ha fullt upp med luciaarrangemang, på senare år som musikalisk ledare och innan dess som självaste lucia. Hon gick musikprofilen på Furulundsskolan och har varit både skolans och Sölvesborgs lucia 2012. År 2009 var hon lucia i uppväxtorten Åhus och 2014 ljusdrottning i Kristianstad.

– Nu studerar jag i Växjö så jag har fått släppa sångövningen med Kristianstads luciakandidater till någon annan, men håller i övrigt i planeringen av kröningen.

I hennes engagemang i Lions ingår även att vara körledare för LionSingers. En kör som delvis består av luciakandidaterna från 2015 och 2016 och bildades efter att deras uppdrag i Kristianstad var slut.

– Vi är bara tjejer i kören, som mest åtta stycken, och spånar faktiskt på att eventuellt ge en konsert i Sölvesborg till våren, säger hon.

Klart är i alla fall att kören ska sjunga på Lions riksstämma som hålls i Ronneby i maj.

I övrigt har 2017 bjudit på glada överraskningar.

– Det är superkul att jag har fått in två låtar på radions spellistor. Det är svårt att komma in där och är därför mer än vad jag kunnat förvänta mig.

Förutom låten "Painkillers" handlar det om "I see the sign" som hon tävlade i P4 Nästa med för Kronoberg i år.