Emilie Pilthammar blir ny gruppledare i M

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Niklas Joelsson och Emilie Pilthammar tar över ledarskapet i Moderaterna.
Foto: Privat
Niklas Joelsson och Emilie Pilthammar tar över ledarskapet i Moderaterna.

Den hårda striden om vem som ska bli ny gruppledare i Moderaterna är avgjord. Det blev Emilie Pilthammar.

Grattis!

– Tack. Det känns oerhört roligt att ha fått samma förtroende av gruppen som av kommuninvånarna, säger Emilie Pilthammar, till Sydöstran.

Hon är noga med att betona att även om hon är vald till gruppledare så är det laget som gäller.

– Jag har varit aktiv i 20 år i politiken och nu får jag chansen att visa vad jag kan. Jag är fembarnsmor och det här visar att man kan om man bara vill, säger hon.

 

Hur firar du det här?

– Nu ska jag bara smälta det här. Det är så roligt, säger hon.

– Jag lovar att jag ska göra mitt absolut bästa för att få igenom vår moderata politik i Sölvesborgs kommun. Nu kör vi så det ryker.

Emilie Pilthammar har suttit i kommunstyrelsen i tolv år och är skolad i Muf.

Striden stod mellan Kith Mårtensson och Emilie Pilthammar om vem som skulle bli gruppledare. Kith Mårtensson blev i mars vald till partiets förstanamn med två rösters övervikt mot Emelie Pilthammar. Den sistnämnde har hävdat att det inte är den interna omröstningen som ska gälla utan folkets vilja. Emilie Pilthammar fick flest röster av alla i partiet i Sölvesborg.

Vice gruppledare blev Niklas Joelsson.

Det var under måndags kvällen som Moderaterna hade möte och de 14 ledamöterna och ersättarna i fullmäktigegruppen skulle rösta om vem som ska företräda och leda partiet i kommunfullmäktige. Nu blev det aldrig någon omröstning. Valet föll enhälligt på Emilie Pilthammar och Niklas Joelsson.