Exklusiv gård såld

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Utgångspriset var 7,8 miljoner kronor för denna exklusiva gård. Köparen lyckades pruta 1,3 miljoner.
Utgångspriset var 7,8 miljoner kronor för denna exklusiva gård. Köparen lyckades pruta 1,3 miljoner.

Det blev priset för den exklusiva gård i Håkanryd som nu är såld för 6,5 miljoner. Utgångspris var 7,8 miljoner. Köpare är ett medelålders par från trakten med hästintresse.

– Det är inte varje dag precis en sådan här stor och exklusiv gård kommer ut på marknaden. Vi trodde att det skulle ta lång tid att hitta en köpare eftersom det är mycket speciellt objekt, men det gick bättre än förväntat, säger Filip Persson på Fastighetsbyrån i Sölvesborg.

Senast en exklusiv gård av detta format var till salu var för fem år sedan när affärsmannen Tomas Althéns lyxgård Hultet är såldes. Priset blev då knappt tio miljoner kronor. Gården som tidigare ägts av en känd företagare ligger omgiven av skog, stora gräsmattor i ett naturskönt, kuperat landskap.

Den nye ägaren får ett lyxigt inrett boningshus med bland annat bastu och biljardrum. Totalt är boytan på 190 kvadratmeter och ytterligare biyta på 300. Tomtarean är 2,6 hektar och innefattar trädgårdstomt, rasthagar och paddock. Gården innefattar även ett flertal boxplatser.