Företag hade föråldrad riskbedömning

Sölvesborg Artikeln publicerades
Företaget har till den 23 maj att åtgärda problemet, då Arbetsmiljöverket kommer på återbesök.
Foto: Mattias Lundvall
Företaget har till den 23 maj att åtgärda problemet, då Arbetsmiljöverket kommer på återbesök.

Arbetsmiljöverket blev under en inspektion i slutet av februari i år uppmärksam på en del brister hos ett Sölvesborgsföretag.

Verket skriver i sitt inspektionsmeddelande att riskbedömningen av verksamheten inte var uppdaterad på flera år, något som måste ske åtminstone årligen.

Bland annat hade företaget en bordssåg med öppen klinga, men inte tillräcklig information om hur den skulle manövreras, startas eller stoppas.

Senast den 23 maj, då Arbetsmiljöverket kommer på återbesök, ska bristerna vara åtgärdade. Är de inte det riskerar företaget vite eller förbud.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.