Frånvarande man dömd för olovlig körning

Sölvesborg
Blekinge tingsrätt dömer mannen för olovlig körning i hans frånvaro.
Foto: Johan Hultgren
Blekinge tingsrätt dömer mannen för olovlig körning i hans frånvaro.

Efter två rattfylleridomar drogs 47-åringens körkort in. En månad senare togs han av en polispatrull när han körde bil i centrala Sölvesborg. Han döms nu för olovlig körning.

En 47-årig man dömdes i sin frånvaro den 4 september för grov olovlig körning av Blekinge tingsrätt.

Det var i slutet av november 2018 som mannen stoppades av en polispatrull i centrala Sölvesborg, och det visade sig att hans körkort var indraget.

Det hade det blivit en dryg månad tidigare, efter att mannen gjort sig skyldig till två fall av rattfylleri.

Mannen har i förhör nekat till brottet och sagt att han inte visste om att hans körkort var indraget. Det menar däremot tingsrätten är ställt utom rimligt tvivel att han var medveten om, då han ska ha delgivits beslutet samma dag det blev indraget.

Tingsrätten stödjer sig på den skriftliga utredningen och dömer mannen i sin frånvaro och mot sitt nekande till grov olovlig körning.

Eftersom mannen för en dryg månad sedan, den 8 augusti, dömdes till skyddstillsyn för en misshandel och tingsrätten menar den olovliga körningen ”har ett straffvärde om ett lågt antal dagsböter”, ska den omfattas av den tidigare utdömda påföljden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.