Fullspäckats schema för sportlovslediga

Sölvesborg Artikeln publicerades
Stina Helmersson.
Foto: Gunnel Persson
Stina Helmersson.

Slöjda, spela basket eller rid på islandshästar. Sportlovet är laddad med aktiviteter runt omkring i Sölvesborgs kommun.

Sportlovet inleds med så kallad ”Makerspace” där du kan slöjda med spill. Evenemanget är öppet för alla och sker på biblioteket. Material och handledare finns på plats. Arrangerar gör Slöjd i Blekinge.

På tisdag bjuder Falkviksgårdens idrottshall in till prova-på basket. Det är Sölvesborgs basket som står bakom.

Foto: Claudio Bresciani/TT

På onsdag blir det karate för alla i Möllebackens gymnastiksal. Dagen efter bjuder Gammalstorps skytteförening in till sportlovsskytte i Bjäraryd. För den hästintresserade finns det möjlighet att testa på att rida islandshäst. För den som inte vill rida kan man umgås med hästarna, borsta och kratsa hovar. Det finns även möjlighet att lära sig hästmassage. Ridningen sker hos Stina Helmersson. Förhandsbokning krävs.

Sölveshov håller öppet.
Foto: Gunnel Persson
Sölveshov håller öppet.

Under sportlovet håller även ishallen öppet för skridskosugna ungdomar. Fritidsgårdarna bjuder på ett eget program som bland annat består av ett äventyrsläger mitt ute i skogen. Det blir övernattning mellan måndagen och tisdagen i en stuga ute i skogen. Förutom ett äventyrsläger kan sportlovslediga åka på äventyrsbad eller shoppingresa till Växjö.

För den som vill göra av med energi anordnas Jump i Bokelundsskolans A-hall på torsdag. Det är uppblåsta hoppborgar. Sportlovet avslutas på Skofabriken med skapandeverkstad. Skofabriken bjuder på lunch.