Fyra år efter stängningen - nu öppnar badet igen

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
I höstas presenterade Samstyret sin budget på Valjeviken. Nu är avtalet mellan Sölvesborgs kommun och Valjeviken signerat.
Foto: Karin Ferneborg
I höstas presenterade Samstyret sin budget på Valjeviken. Nu är avtalet mellan Sölvesborgs kommun och Valjeviken signerat.

Under måndagsförmiddagen undertecknade kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) och Valjevikens intendent Jan Karlsson ett simhallsavtal.

– Det är mitt första avtal jag undertecknat som kommunalråd och det känns såklart angenämt för oss eftersom att vi arbetat för strävat efter ett avtal i valrörelsen, säger Louise Erixon till Sydöstran.

Avtalet sträcker sig enligt Louise Erixon fram till 7 juni i år och innefattar pensionärsbad på torsdagar mellan 13 till 16.30. För allmänheten är badet öppet 14 till 18.30 på fredagar.

– Avtalet är tänkt att klubbas på kommunstyrelsesammanträdet 15 januari, men öppettiderna gäller redan från torsdag, säger Louise Erixon.

I avtalet har man också, enligt Samstyret, lagt till att Valjeviken kan ha särskilda bad för rehabilitering.

– Valjeviken har unika möjligheter till rehabilitering och det känns bra att vi fick in det i avtalet, säger hon.

Det finns däremot inga pengar avsatta för ett avtal som sträcker sig under hösten. I tidigare intervjuer har Louise Erixon varit tydlig med att man ställer sin förhoppning till Region Blekinge om en finansiering av badet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.