Han blir ny ordförande i handelsföreningen

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
3 bilder
Foto:GUnel Persson

Blomsterhandlare Dennis Andersson tar över klubban i handelsföreningen.

Dennis Andersson är mer eller uppvuxen i en blomsteraffär och driver en blomsteraffär i Åhus sedan 25 år tillbaka.

Du kommer från en blomsterfamilj?

– Ja, det kan man säga. Jag började redan i skolan och jobba extra i en fars blomsteraffär i Tollarp. Jag har en farbror som driver en blomsteraffär i Eslöv och två kusiner som driver en blomsteraffär affär i Kristianstad. Så det är mycket blommor i vår släkt, säger han.

Hade du siktet inställt på att jobba med blommor redan när du var liten?

– Nej, inte precis. jag ville nog i stället bli flygkapten eller militär, men så blev det inte. Men jag trivs med mitt jobb. Jag öppnade min första affär i Åhus 1993 och den har jag kvar och för drygt tre år sedan öppnade den här butiken i Sölvesborg.

– Att jag köpte fastigheten på Hästtorgsgatan var mer eller mindre en slump. Jag såg en annons, åkte hit och det kändes helt rätt direkt. Sölvesborg är en stad med potential, säger Dennis Andersson.

– Jag tror att det är ännu viktigare nu än tidigare att vi har en handelsutvecklare anställd och att vi samlar oss. Det är livsviktigt för ett levande centrum och inte minst för att möta konkurrensen från bland annat C4-shopping.

Är du rädd för att internethandeln och köpcentra som C4-shopping ska konkurrera ut er?

– Nej, egentligen inte. vi har inte så många kedjor i Sölvesborg, utan butikerna här är unika. Men det räcker inte att bara att sitta med armarna i kors. Om vi ska klara det här så är det upp till bevis för oss handlare.

Har du några konkreta saker som du redan nu vill ändra eller satsa på när det gäller handeln i Sölvesborg?

– Jag vill nog vänta och lyssna in först, men jag tror ändå att vi kanske får tänka om när det gäller öppentider.

Hur menar du?

– Kanske ska vi satsa på att ha öppet längre på kvällarna och sju dagar i veckan. Det är trots allt så att folk handlar mest när de är lediga och det måste vi möta upp. Köpcentrum har öppentider på ett helt annat sätt än vi. Samtidigt är det viktigt att vi samarbetar allt mer och då menar jag både centrum och de nya handelsområdena som växer fram i Mjällby och Kämpaslätten. Tillsammans kan vi bli starka. Här kommer handelsutvecklaren in i samarbetet. Det är superviktigt att vi får ett fungerande samarbete mellan handlare, fastighetsägare och kommunen, säger Dennis Andersson.

Fakta

Dennis Andersson

Aktuell: Ny ordförande i handelsföreningen.

Gör: Blomsterhandlare.

Ålder: 52 år.

Bor: Råby.

Född: Tollap.

Fritidsintresse: Golf (22 i handikapp).

Tittar på: Nyheter och sport.

Läser: En och annan bok på semestern.

Visa mer...