Hög tid att söka sommarjobb

Sölvesborg Artikeln publicerades
Bokeslätt, Sölvesborgs ridskola, är en av de föreningar som erbjuder sommarjobb.
Foto: Johan Hultgren
Bokeslätt, Sölvesborgs ridskola, är en av de föreningar som erbjuder sommarjobb.

Jobba inom äldrevården, på förskola eller fritidshem? Nu är det öppet för ungdomar i åldrarna 16 till 18 att söka sommarjobb inom kommunen. Alla sökande är garanterade arbete.

Nu är det hög tid att ansöka om feriearbete inom kommunen. Feriearbete är en typ av sommarjobb där unga får chansen att testa ett yrke. Ungdomarna får handledning och lön, men ersätter inte ordinarie personal. Arbetena finns i bland annat omsorgen, handel och service, besöksnäring eller i en förening.

Sommarens feriearbeten kan sökas av ungdomar i åldrarna 16 till 18 som är skrivna i Sölvesborgs kommun. Kommunen erbjuder bland annat arbeten inom förskola, fritidshem, äldrevården och vaktmästeri. Även Handelsföreningens medlemmar har skrivit avtal med kommunen. Totalt tog Sölvesborgs kommun emot 179 feriearbetare under förra sommaren. Av dessa var det 14 ungdomar som arbetade inom handeln.

Sommarjobben är förlagda under tre perioder under sommaren och varje ungdom får arbeta en period. Beskedet om sommarjobb ges i slutet av mars.