Hon stärker makten om partiet

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Emilie PIlthammar stärker greppet om partiet och tar nu plats i förhandlingsgruppen.
Foto: Jörgen Klinthage
Emilie PIlthammar stärker greppet om partiet och tar nu plats i förhandlingsgruppen.

Den nyvalde gruppledaren Emilie Pilthammar tar Kith Mårtenssons plats i förhandlingsgruppen. Det innebär att Emilie Pilthammar tar ytterligare ett grepp om partiet.

– Vi hoppas förhandlingarna ska bli klara så fort som möjligt. Vi har förändrat i förhandlingsgruppen så att jag är med tillsammans med Paul Andersson och Arne Bogren, för att det ska bli kontinuitet i förhandlingarna, säger Emilie Pilthammar.

I onsdagskväll träffades fullmäktigegruppen och under ett tre timmar långt möte diskuterades budget, framtid och inte minst hur man ska gå vidare med förhandlingarna.

Förhandlingsdelegationen redogjorde för läget i förhandlingarna. Samtidigt bestämdes att Emilie Pilthammar går in som förhandlare.

Ännu är det oklart hur Moderaterna ställer sig och vem och vilka de vill samarbeta eller samverka med. Enligt uppgift till tidningen är det fortfarande Alliansen som partiet vill bygga ett styre på. Men portarna är öppna åt flera håll och förhandlingar pågår med flera olika partier.

– Det vi bestämde på mötet var att vi ska fortsätta att förhandla med olika partier. Vi står alltså kvar på samma punkt, säger Emilie Pilthammar.

Moderaterna är medvetna om att de har en bra förhandlingssituation och vet att de har allt att vinna på att skynda långsamt. Det viktiga är inte i första hand vem Moderaterna samverkar med utan hur mycket inflytande partiet kan få.

Eller som Paul Andersson i förhandlingsgruppen tidigare i en intervju uttryckt det: ”Det viktiga är att få så mycket Moderat politik till minst kostnad”.