Karin Maltestam omvald för 15:e gången

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Karin Maltestam återvaldes som ordförande i konstföreningen.
Foto: Sydöstran
Karin Maltestam återvaldes som ordförande i konstföreningen.

För 15:e året i rad omvaldes i helgen Karin Maltestam som ordförande i Sölvesborgs konstförening.

Årsmötet hölls i söndags i konsthallen och ett 20-tal medlemmar var närvarande. Föreningen är inne på sitt 68:e år.

I den nya styrelsen ingår Ronny Berggren, Olle Bergman, Leif Ramberg, Britt-Marie Ahlgren, Kristina Andersson och Inger Falck. Konstföreningen kan se tillbaka på en livlig verksamhet både för medlemmar och allmänheten.

– Föreningen har ordnat sju utställningar och sex kulturcaféer i konsthallen under året med närmare 3 000 besökare, berättar Karin Maltestam.

Kreativa verkstäder och pyssel för barn har ordnats vid två tillfällen. Konstresor har gjorts till Arken utanför Köpenhamn, till Louisiana och till Värmland.

Nya regler vid den årliga konstutlottningen i december antogs på mötet. Vinnarna i besökslotterier för 2018 drogs också och vinstlistan finns på hemsidan. Årsmötet avslutades med lätt förtäring och dryck.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.