Kommunalrådet om SD-Lundgrens tafsande: ”Ser inte problemet”

Sölvesborg Artikeln publicerades
Emelie Pilthammar (M)
Foto: Gunnel Persson
Emelie Pilthammar (M)

Sverigedemokraternas toppnamn till EU, Peter Lundgren, är polisanmäld för sexuellt ofredande efter att ha tagit en kvinnlig partikollega på brösten på ett hotellrum, något han själv har medgett.

Nu tar Sölvesborgs kommunalråd Emilie Pilthammar (M) honom i försvar i ett blogginlägg.

I ett blogginlägg tar kommunalrådet Emilie Pilthammar (M) EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) i försvar, något som SVT Nyheter Blekinge var först att rapportera om.

”Kvinnan som han ska ha tagit på brösten har inte anmält och tycker inte att det är något att anmäla. (...) NÅGON anser sig veta bättre än vad hon gör” skriver hon på sin blogg.

Pilthammar fortsätter med att om någon hade tagit henne på brösten hade hon själv tagit tillbaka, alternativt ”frågat vad personen gör”:

”Jag hade aldrig anmält det för jag ser inte problemet från början.” Hon avslutar med att kvinnan själv inte anser att det är ett problem, så ”VARFÖR i hela världen är det då ett problem för media!? Trams.”

– Jag tycker det här handlar om överförmynderi, och jag hatar det. Om någon tafsar på mig och jag inte tycker det är hela världen, varför ska då någon annan lägga sig i? Jag vet inte vad som ligger bakom i det här fallet, men jag vet att den politiska världen överlag inte är någon bra värld alla gånger, för man hugger varandra i ryggen, säger Emilie Pilthammar till SVT Nyheter Blekinge.

Peter Lundgren är polisanmäld för sexuellt ofredande, efter att ha tagit en kvinnlig partikamrat på brösten på ett hotellrum, rapporterade Ekot i tisdags.

Han har själv bekräftat att han har tagit henne på brösten, men säger att det är en ”väldigt överdriven historia”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.