Kommunen vill inte hyra sporthallen i Valjeviken

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
– Vi har tidigare varit i kontakt med kommunen och informerat om att vi har lediga tider i vår hall, men fått svaret att man inte är intresserad, säger Valjevikens intendent Jan Karlsson.
Foto:Gunnel Persson
– Vi har tidigare varit i kontakt med kommunen och informerat om att vi har lediga tider i vår hall, men fått svaret att man inte är intresserad, säger Valjevikens intendent Jan Karlsson.

Vi har tidigare varit i kontakt med kommunen många gånger och informerat om att vi har lediga tider har, men har fått svaret att Valjevikens sporthall inte behövs, säger Valjevikens intendent Jan Karlsson.

Det förvånar Jan Karlsson:

– Här finns ju lediga tider och är man intresserad så varför inte bara slå en signal, säger han.

Valjeviken använder i dag hallen själva, men under en stor del av dygnet så står den tom.

– Vi har lediga tider på eftermiddagar, men också många kvällar, säger han.

Hallen är 20 gånger 40 meter och anpassad till olika verksamheter alltifrån tennis till handboll.

Varför tror du inte att kommunen är intresserade av att hyra hallen?

– Det vet jag inte. Vi lägger oss inte i kommunens beslut, även om de är besynnerliga. Dessutom tycker jag att det är märkligt att kommunen har råd att bygga en ny sporthall, men inte har råd att erbjuda sina invånare en simhall, säger Jan Karlsson.

Det var i tisdags som Sydöstran rapporterade om att kommunen har planer på att bygga en ny sporthall på Svarta Led.

Bakgrunden är att det idag är svårt för föreningarna att få tag i tider och trångboddheten är stor.

Tanken är att den nya sporthallen ska finansieras på samma sätt som parkourparken. Det vill säga med olika typer av bidrag för att hålla nere byggkostnaden.

Sölvesborgsgymnasterna fick till parkourparken vid Järnvägsgatan bland annat 450 000 kronor i bidrag av Blekinge idrottsförbund och även bidrag av Balkenhausenfonden. Utöver detta fick de även bidrag från Allmänna arvsfonden.

Samtidigt med bygget av den nya sporthallen vill kommunen ta ett helhetsgrepp över hela Svarta Led och göra om det till ett stort sport- och rekreationscentrum.

Sydöstran har sökt fritids- och kulturnämndens ordförande Mats Svensson (S).