Kommunen vill kärleksbomba staden

Sölvesborg Artikeln publicerades
Sölvesborgsbron i rött ljus, kärlekens färg...
Foto: Gunnel Persson
Sölvesborgsbron i rött ljus, kärlekens färg...

I år uppmärksammar kommunen Alla hjärtans dag lite extra. Förutom vigslar i tingshuset smyckas pussplatsen och biblioteket bjuder på yoga för hjärtat och kärleksvisor.

Som Sydöstran tidigare har berättat öppnar kommunen upp tingshuset för borgerliga vigslar 14 februari, och står både för lokal, vigselförrättare och brudbukett.

Ljusspelet från Sölvesborgsbron kommer att gå i kärlekens färger och pussplatsen smyckas med en kärleksbåge plus dekorationer i form av hjärtan som har skapats av barn på Kanehalls förskola.

På biblioteket kan man få prova på yoga för hjärtat klockan 13 med Ingrid Stigsdotter och klockan 14 blir det kärlekspoesi med Anke Fandrey, kärleksvisor med Johannes Holmqvist och författarbesök av romanförfattaren Gunnel Bergkvist.

Även i Norje lägger sig ett kärlekens skimmer. Där ordnar Ysane-Norje hembygdsförening en musikquiz i tingshuset klockan 19 i samarbete med föreningen Hjärt-Lung i Sölvesborg. Martin och Anna Grahn står för underhållningen och spelar dansmusik med en släng av country.