Konstförening vill golva publiken – visar upp mattor

Sölvesborg Artikeln publicerades
Porträtt av Märta Måås-Fjetterström. Foto: Okänd.
Porträtt av Märta Måås-Fjetterström. Foto: Okänd.

Onsdagen den 11 september siktar Sölvesborgs konstförening på att golva publiken, med mattor och vävnader av textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström.

Sölvesborgs konstförening bjuder in till kulturcafé på onsdag den 11 september klockan 19.00 i Sölvesborgs konsthall.

På kulturcaféet kommer det att visas mattor och vävnader av Märta Måås-Fjetterström (1873-1941), som konstföreningen benämner som ”vår främsta textilkonstnär från 1900-talet”. Det är i år 100 år sedan Märta Måås-Fjetterström öppnade hon en vävateljé i Båstad.

Antikhandlare Jenny von Platen kommer till kulturcaféet för att berätta om Märta Måås-Fjetterströms verksamhet och hur marknaden ser ut idag för hennes textilier.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.