Efter blomsterstöld vid grav – kvinna åtalas för häleri

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Swensson

I höstas stals en blomsterkrans från en grav och återfanns senare på en fest.

Nu åtalas kvinnan som tog emot den hjärtformade gravkransen.

I dag kom åtalet om häleri mot den kvinna som misstänks ha tagit emot en stulen blomsterkrans i Sölvesborg förra året.

Som Sydöstran skrivit om tidigare så stals blomsterkransen från en grav, och återfanns senare på en fest.

Tidigare i år lade polisen ner förundersökningen på grund av bevisproblem. Men den återtogs snabbt igen då målsägande varit i kontakt med polisen och ”efter skriverier i tidningarna”, som bidragit med nya uppgifter, enligt kriminalinspektör Bengt Jeppson.

I stämningsansökan som lämnades in till Blekinge tingsrätt under tisdagen står det att kvinnan tagit emot den tillgripna blomsterkransen ”trots att hon haft skälig anledning att anta att brott förelåg”. Det framgår också att värdet av kransen uppgick till 2 000 kronor.

Kvinnan förnekar brott. Familjen har tidigare sagt till Sydöstran att de ”misstänkte att det var något skumt med gåvan”, men hävdar att de är oskyldiga.

En stämningsansökan om häleriförseelse lämnades in till Blekinge tingsrätt under tisdagen.
Foto: Johan Hultgren
En stämningsansökan om häleriförseelse lämnades in till Blekinge tingsrätt under tisdagen.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.