90 butiker är klara för shoppingcenter

KRISTIANSTAD Artikeln publicerades
I september i år öppnade Citygross. Omsättningen första dagen satte rekord för en nyöppnad Citygrossaffär.
Foto: Tommy Svensson
I september i år öppnade Citygross. Omsättningen första dagen satte rekord för en nyöppnad Citygrossaffär.

Nu är det klart att bland andra Hemmakväll, Happy Italy, Kjell & Co samt Stadium öppnar på C4-shopping i Hammar utanför Kristianstad. Dessutom öppnar vårdkedjan Tryggakliniken i Bromölla en filial i det nya shoppingcentrat.

– Vi är mycket stolta att kunna knyta till oss Tryggaklinken till C4-shopping, säger Pär Frankenius, ansvarig för uppförandet av C4-shopping.

– Det finns idag åtta shoppingcentra i Södra Sverige och inget av    dem finns i östra Skåne och Blekinge. Närmast är Växjö, Lund och Malmö. Vi är sent på tåget, men snart står det färdigt. Det kommer att bli ett lyft för hela regionen, säger Pär Frankenius.Gunnel
Foto: Gunnel Persson
– Det finns idag åtta shoppingcentra i Södra Sverige och inget av dem finns i östra Skåne och Blekinge. Närmast är Växjö, Lund och Malmö. Vi är sent på tåget, men snart står det färdigt. Det kommer att bli ett lyft för hela regionen, säger Pär Frankenius.Gunnel

Kristianstads nya köpcentrum ångar på och med nio månader kvar till öppning är 80 procent av köpcentrat uthyrt. Hela inomhusdelen med runt 90 butiker öppnar hösten 2018 med en total handelsyta på cirka 30 000 kvadratmeter.

Stadium öppnar också en butik enligt sitt senaste koncept, och på restaurang och cafésidan är det klart med Burger King, Baked & Grill, Gerdas Te & Kaffehandel, Hanotts Caffebar & Bistro samt internationella restaurangkedjan Happy Italy.

Om nio månader ska det nya shoppingcentrat stå klart.
Foto: Lasse Ottosson
Om nio månader ska det nya shoppingcentrat stå klart.

I september i år öppnade Citygross år. Omsättningen första dagen slog rekord för en öppning inom koncernen.

I november i fjol blev det klart att det holländska fastighetsbolaget Eurocommercial förvärvade projektet C4 Shopping för drygt 1,6 miljarder. En del av köpet finansierades med pengar som det holländska bolaget fick efter att ha sålt citygallerian Kronan i Karlskrona i slutet av september.

 

fakta

Butiker som är klara för etablering i C4 Shopping

Mode och skor: New Yorker, Stadium, Cubus, Dressmann, Gina Tricot, KappAhl, H&M, Lindex, MQ, Volt, Feet First, BikBok, Carlings, Vero Moda, Jack & Jones, Scorett, Deichmann, JOY och Ecco. Restaurang- och matsidan: Burger King, Lidl, Chili Wok, Espresso House, Le Croissant, Sumo Sushi, Baked & Grill, Gerdas Te och Kaffehadel, Hanotts Coffebar & Bistro, Happy Italy. Dessutom är Hallbergs Guld, Hemmakväll, Elgiganten, The Phone House, BR Leksaker, Önska, Kicks, Synsam, Synoptik, Apoteket, Rituals, Akademibokhandeln, Dimoda, Sportringen, Vacker, Skult, Euro Nail, Jidi Spel & Tobak, Kjell & Co, Hälsoteket och Hemtex klara. Källa: Eurocommercial Sverige

Visa mer...