Lokala mc-klubbar känner sig utpekade

Sölvesborg Artikeln publicerades

Efter två mord med koppling till mc-klubbar bevakar polisen klubbarna. Medlemmarna själva menar att de inte gör något kriminellt. De känner sig utpekade.
– Jag tycker om att åka motorcykel. Det är allt, säger en medlem.

Som Sydöstran tidigare har berättat (20/3 2012) har det den senaste tiden skett två mord i Blekinge som kan ha kopplingar till mc-klubbar. Därför håller polisen klubbarna under uppsikt.
– Vi följer deras verksamhet i samarbete med andra myndigheter, säger Tomas Pärlklo på Blekinge- polisen.
Tomas Pärlklo säger att det på Listerlandet finns tre mc-klubbar som samarbetar med Hells Angels. Dessa är Majslarna, Hedningarna och Joms.
– Det är så kallade ryggmärkesklubbar som har fått sitt märke godkänt av Hells Angels, säger Tomas Pärlklo.
Sydöstran har talat med en medlem i en av klubbarna. Han vill inte att Sydöstran överhuvudtaget skriver om klubben då han menar att den ofta framställs på ett felaktigt sätt.
– Vi är medelålders jobbande familjefäder. Jag har inget med kriminalitet att göra, säger han.
Medlemmen menar att klubben av polisen felaktigt pekats ut som kriminell. Det har också gjort att hans dotter i skolan fått frågor om hennes pappa är rånare eller mördare.
– Då har det inte varit roligt att skicka barnen till skolan, säger han.
Medlemmen påstår att det inte finns några droger inom klubben. Många av mc-åkarna ska inte ens dricka alkohol.
– Vi är nyktra alkoholister. Om man åker på mc-träff så är det ingen som tjafsar för att man inte dricker, säger han.
De tre klubbarna Majslarna, Hedningarna och Joms ingår i Sverigemodellen, ett nätverk där Hells Angels ingår. Medlemmen säger att Sverigemodellen bara är ett sätt att skydda mc-klubbarnas namn och symboler.
– Det är ungefär som Fifa. Om det redan finns ett lag som heter Mjällby AIF så är det dumt att starta ett nytt lag med det namnet.