Louise Erixon (SD) om rapporteringen kring flaggbeslutet: ”Fake news”

Sölvesborg/Stockholm Artikeln publicerades
Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD)
Foto: Karin Ferneborg
Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD)

Under fredagsmorgonen var kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon med i både TV4:s Nyhetsmorgon och SR P1-morgon.

Louise Erixon (SD) var med i P1-morgon tidigare i morse och fick kommentera den nya flaggpolicyn.

– Jag tycker det är anmärkningsvärt. Man har kokat soppa på en spik, fast här finns det inte ens någon spik. Det är fake news, säger hon till SR.

Här kan du höra hela intervjun med Erixon i P1-morgon.

Hon var även med i TV4:s Nyhetsmorgon, där hon fick frågor om att Sölvesborg in ska ta emot fler nyanlända, den nya flaggpolicyn, homofobi inom partiet och Sölvesborgs roll som skyltfönster för Sverigedemokraterna.

– Jag tror att det funnits olämpliga uttalanden från företrädare från i princip alla partier i olika områden, jag står upp för Sverigedemokraternas politik och vi har ingen annan inställning till personer som inte är heterosexuella än något annat parti.

Hon fick också frågan huruvida hon diskuterar politik med sambon Jimmie Åkesson.

– Många har en bild av att vi sitter och pratar politik och jobb hemma, men jag skulle säga att Jimmie är den person jag pratar minst politik med, sade hon då.

Se det sju minuter långa klippet nedan:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.